CSSPP a aprobat norma care reglementeaza tranzactiile facute de fondurile de pensii facultative

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 13:35
888 citiri
CSSPP a aprobat norma care reglementeaza tranzactiile facute de fondurile de pensii facultative

Arbitrul pensiilor private a aprobat, miercuri, norma care reglementeaza operatiunile de incasari si plati efectuate prin conturile bancare ale fondurilor de pensii private facultative (pilon III), a anuntat Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), informeaza NewsIn.

Prevederile noului act normativ aduc clarificari cu privire la viramentele contributiilor individuale ale participantilor la fondurile de pensii facultative. Norma mai reglementeaza, printre altele, operatiunile privind decontarea tranzactiilor cu instrumente financiare, precum si pe cele referitoare la transferul activelor participantilor intre fondurile de pensii facultative, se arata in comunicat.

Norma mai prevede clarificari privind plata contravalorii activului personal net al participantului la un fond de pensii facultative in caz de invaliditate, in caz de deces si in caz de deschidere a dreptului acestuia la pensie.

Arbitrul pensiilor a adaugat ca, pentru a asigura intelegerea corecta a reglementarilor in domeniu si pentru a evita interpretarile gresite a definit concepte si notiuni clare in materia operatiunilor de incasari si plati la nivelul fondului de pensii.

Prezenta norma va fi aplicata de fondurile de pensii, administratorii si depozitarii existenti pe piata pensiilor facultative, se mai arata in comunicat.

CSSPP aminteste ca proiectul de norma a fost publicat pe pagina de internet a CSSPP, in dezbatere publica in perioada 21 iulie - 19 august 2009.

O norma similara a fost adoptata, la finalul lunii septembrie, privind operatiunile de incasari si plati efectuate prin conturile fondurilor de pensii administrat privat (pilon II).

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#contributii, # viramente, # csspp, # norma, # tranzactii, # fonduri, # pensii , #Tranzactii