Depozitarul Central lanseaza miercuri serviciul de decontare a tranzactiilor turnaround

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 17:58
1856 citiri
Depozitarul Central lanseaza miercuri serviciul de decontare a tranzactiilor turnaround

Depozitarul Central anunta ca, incepind de miercuri, 14 martie 2012, pune la dispozitia clientilor sai serviciul de decontare a tranzactiilor turnaround.

Prin operationalizarea acestui nou serviciu, clientii Depozitarului Central vor beneficia de aceleasi avantaje de care dispun, in prezent, pe cele mai importante piete de capital din Uniunea Europeana, si anume simplificarea accesului investitorilor nerezidenti la instrumentele financiare romanesti, inclusiv la cele care fac obiectul ofertelor publice.

Decontarea turnaround reprezinta un caz particular de decontare a unei tranzactii incheiate in afara sistemelor de tranzactionare, avand o tranzactie corespondenta in bursa. Astfel, se va facilita accesul la instrumentele financiare romanesti pentru o categorie de investitori straini care nu este inca prezenta pe piata de capital din Romania.

"Ne bucuram sa putem oferi serviciul de decontare a tranzactiilor turnaround inca de la prima oferta care se desfasoara in acest an la Bursa de Valori Bucuresti. Dorim sa multumim in mod deosebit Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si Bancii Nationale a Romaniei pentru sprijinul acordat, prin aprobarea intr-un timp foarte scurt a regulilor Depozitarului Central aferente acestui serviciu".

"Bucurestiul poate deveni un centru financiar regional, iar toate eforturile noastre au fost si vor fi directionate pentru transformarea acestei viziuni in realitate. Suntem convinsi ca prin actiunea comuna a institutiilor pietei financiare si a autoritatilor vom putea realiza aceasta viziune ambitioasa", a declarat Adriana Tanasoiu - director general - Depozitarul Central.

Directorul general adjunct al BVB, Alin Barbu, a declarat ca lansarea serviciului de decontare a tranzactiilor turnaround de catre Depozitarul Central completeaza setul de mecanisme de piata implementate in ultimii ani de Grupul BVB (conturi globale, short selling, etc), prin care isi propune sa alinieze piata de capital din Romania la standardele europene in materie si prin care doreste sa imbunatateasca accesibilitatea pietei, factor important in cresterea lichiditatii.

#tranzactii turnaround, #serviciu tranzactionare tranzactii turnaround, #Depozitarul Central tranzactii turnaround , #Tranzactii