Fiscul a atras la buget 76,44 milioane lei

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 11:31
1264 citiri
Fiscul a atras la buget 76,44 milioane lei

Inspectorii fiscali au derulat in perioada 13-19 iulie 1.092 de controale, in urma carora au atras la buget sume suplimentare de 76,44 milioane lei si au aplicat 245 de amenzi in valoare de 525.550 lei, a anuntat miercuri Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), relateaza Newsin.

Din totalul de actiuni, 414 au fost inspectii fiscale partiale, 250 au fost inspectii fiscale generale, 211 - controale inopinate, 121 - controale incrucisate, iar 96 - cercetari la fata locului.

De asemenea, pentru deficientele constatate organele fiscale au inaintat organelor abilitate 14 sesizari penale, pentru un prejudiciu de peste 11,1 milioane lei, in scopul continuarii cercetarilor.

ANAF sustine ca sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip "fantoma", precum si efectuarea de tranzactii fictive sunt principalele deficiente constatate.

"Actiunile de control desfasurate de inspectorii fiscali au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale", se mai arata in comunicat.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, din subordinea Ministerului Finantelor Publice, in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, directiile generale ale finantelor publice judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inspectii fiscale, #sesizari penale, #taxe impozite, #tranzactii , #Tranzactii