Fondul Proprietatea pleaca de la Centrofarm, cu un castig de 4 mil lei

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 12:03
1432 citiri
Fondul Proprietatea pleaca de la Centrofarm, cu un castig de 4 mil lei

Fondul Proprietatea a iesit, miercuri, din actionariatul Centrofarm Bucuresti (CEOF), care adminstreaza reteaua de farmacii cu acelasi nume, cu un castig brut de peste patru milioane de lei, dupa ce a vandut la bursa actiunile pe care le avea pentru 6,8 milioane lei.

"Fondul Proprietatea a vandut participatia de 17,36% detinuta la Centrofarm pentru pretul de 6,8 milioane lei, respectiv 6 lei pe actiune, precizeaza Mediafax.

Castigul brut aferent acestei tranzactii este de 4,08 milioane lei, avand in vedere costul istoric al participatiei de 2,7 milioane lei. Participatia detinuta la Centrofarm a fost evaluata de un evaluator independent, PricewaterhouseCoopers Management Consultants, la valoarea de piata recomandata de 4,6 milioane lei, respectiv 4 lei pe actiune. Data evaluarii este 31 august 2009", se arata intr-un comunicat al Fondului remis agentiei Mediafax.

Fondul spune ca a vandut actiunile deoarece in AGA din 11 noiembrie de la Centrofarm va fi discutata o majorare de capital, iar pentru a-si pastra participatia, trebuia sa subscrie actiuni de 2,3 milioane lei, in caz contrar cota i-ar fi scazut la aproape 9,5%.

Totodata, FP motiveaza iesirea din actionariatul Centrofarm prin pierderile financiare inregistrate de firma in ultimii patru ani.

Tranzactia prin care FP a iesit din actionariatul Centrofarm a fost realizata la inceputul sedintei bursiere.

Cumparatorul actiunilor vandute de Fond nu a fost anuntat pana la ora transmiterii acestei stiri.

Fondul Proprietatea a cerut in luna octombrie revocarea membrilor Consiliului de Administratie (CA) al Centrofarm, la doar trei luni luni de la numirea actualilor administratori.

Centrofarm are un capital social de 13,7 milioane lei, divizat in 6,5 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei. Compania este controlata indirect de presedintele CA, Bonte Alain Louis Michel Emile, care detine prin intermediul firmei Generalcom Bucuresti, 74,06% din actiunile Centrofarm.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fond, #proprietate, #centrofarm , #Tranzactii