Incep pregatirile pentru listarea la bursa a 15% din Romgaz

Luni, 19 Martie 2012, ora 14:58
1671 citiri
Incep pregatirile pentru listarea la bursa a 15% din Romgaz

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a semnat luni contractul de intermediere pentru listarea la bursa a Romgaz cu consortiul de banci Erste Group, BCR, Goldman Sachs si Raiffeisen Capital & Investment, potrivit unui comunicat al ministerului.

In perioada imediat urmatoare vor fi demarate serviciile financiare si de consultanta necesare pregatirii, derularii si inchiderii cu succes a ofertei publice aferente acestui proces, se mai arata in comunicatul MECMA.

Guvernul si-a asumat in fata FMI, in cadrul acordului de tip preventiv, listarea la bursa a unui pachet de 15% din Romgaz in acest an. De asemenea, cate 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti in aceasta toamna.

Totodata, vor fi privatizate prin intermediul pietei de capital si pachete suplimentare de cate 15% din Transelectrica si Transgaz.

Oferta secundara de vanzare a actiunilor Transelectrica a inceput la data de 14 martie si se va finaliza la data de 27 martie 2012. Ministerul oferta investitorilor un discount de 12,6% in cadrul acestei oferte, reprezentand diferenta dintre pretul minim din oferta si cotatia bursiera a titlurilor companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romgaz listare bursa, #actiuni Romgaz Bursa, #tranzatii Bursa Romgaz , #Tranzactii