MasterCard a raportat pierderi de 747 milioane dolari

Vineri, 01 August 2008, ora 13:31
1509 citiri
MasterCard a raportat pierderi de 747 milioane dolari

MasterCard Inc a anuntat pierderi nete de 747 milioane dolari, pentru al doilea trimestru, din cauza sumelor platite pentru stingerea unui proces cu American Express, arata Reuters. Profitul trimestrial net a fost de 276 milioane dolari , echivalent cu 2,11 dolari/actiune, excluzand elementele unice.


Veniturile au crescut in al doilea trimestru cu 25%, la 1,2 miliarde dolari, fata de 996 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut.


Actiunile MasterCard s-au apreciat cu peste 500% de la listare in 2006, in contextul in care tot mai multi consumatori la nivel mondial utilizeaza cardurile pentru platile de zi cu zi, alimentand o crestere puternica a tranzactiilor in reteaua de carduri de credit si de debit.


Pentru ca MasterCard si Visa Inc, principalul competitor, nu acorda credite, multi investitori au considerat ca aceste companii sunt protejate de incetinirea economica.


Insa cele mai recente rezultate ale celor doua grupuri arata contrariul. MasterCard a anuntat ca, in Statele Unite, cresterea cheltuielilor prin intermediul cadrurilor de credit, ce reprezinta circa un sfert din volumul total de cheltuieli din retea, s-a temperat in al doilea trimestru la 0,7%, fata de 4,4% in primul trimestru.


"Incetinirea economiei americane ne-a afectat cresterea in Statele Unite", a declarat directorul financiar MasterCard, Martina Hund-Mejean. Aceasta a adaugat ca actualul mediu economic este "extrem de dificil".