Rodipet se intoarce in curtea statului

Marti, 24 Martie 2009, ora 13:32
1344 citiri
Rodipet se intoarce in curtea statului

Compania de distributie a presei Rodipet va reveni in proprietatea statului din cauza neindeplinirii sistematice a prevederilor din contractul de privatizare cu Magnar Two, potrivit unei decizii a Consiliului Director al AVAS.

"In ultima sedinta a Consiliului Director am dispus executarea gajului asupra Rodipet pentru neindeplinirea sistematica a prevederilor din contractul de privatizare, astfel ca societatea va reveni in proprietatea statului", a declarat marti presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache.

Privatizarea Rodipet a avut loc in decembrie 2003, cand firma Magnar System Com din Otopeni a cumparat de la stat intregul pachet de actiuni al societatii de distributie a presei, printr-o tranzactie de sase milioane euro.

In 2006, statul a redobandit 45% din actiunile Rodipet in urma conversiei unor datorii de circa 17 milioane de lei, participatie pe care a vandut-o ulterior catre Magnar Two (fosta Magnar System Com), din grupul Awdi. In urma tranzactiei, Magnar Two detine un pachet de 83,9% din actiunile Rodipet.

Restul titlurilor sunt detinute de Supremo Corporation (15,78%), Monalisa Investments (0,1%), ambele facand parte din grupul Awdi, si persoanele fizice Awdi Hassan si Awdi Mehdi, fiecare avand 0,1% din actiuni. La privatizarea Rodipet, statul a acordat facilitati fiscale in valoare totala de 48,46 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rodipet, # stat, # avas , #Tranzactii