Romexterra Bank a renuntat la intermedierea tranzactiilor la bursa

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 13:10
1758 citiri
Romexterra Bank a renuntat la intermedierea tranzactiilor la bursa

MKB Romexterra Bank a renuntat la intermedierea tranzactiilor pe piata de capital, dupa numai doi ani de activitate pe aceste segment, timp in care a avut un rulaj de 3,657 milioane lei, precizeaza Mediafax.

 

Banca a cerut Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa ii retraga autorizatia pentru aceste servicii, iar institutia a dat curs solicitarii marti, se arata intr-o decizie a autoritatii de supraveghere si reglementare a pietei de capital.

Banca trebuie sa pastreze pentru o perioada de cel putin cinci ani toate evidentele si inregistrarile referitoare la serviciile si activitatile de investitii, precum si serviciile conexe prestate pe partea de intermediere pe piata de capital.

MKB Romexterra a primit avizul CNVM pentru a presta servicii de brokeraj in martie 2008 si a inceput activitatea de intermediere la finele lunii mai din acelasi an.

In perioada cat a activat la Bursa MKB Romexterra a intermediat tranzactii in valoare de 3,657 milioane lei, clasandu-se printre ultimii brokeri din piata de capital.

In prezent, la sistemul de tranzactionare al Bursei activeaza 69 de intermediari, printre care noua banci, doua companii de brokeraj din stranatate, iar restul sunt societati de servicii de intermediere financiara (SSIF). 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romexterra Bank, # intermediere, # tranzactii bursa , #Tranzactii