Rompetrol ramane pe bursa. CNVM a castigat procesul cu kazahii

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 09:35
1595 citiri
Rompetrol ramane pe bursa. CNVM a castigat procesul cu kazahii

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a castigat procesul cu KazMunaiGaz, actionarul majoritar al grupului Rompetrol, care solicita delistarea companiei Rompetrol Rafinare de pe bursa.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa respinga irevocabil cererea grupului KazMunaiGaz, actionarul majoritar al grupului Rompetrol, catre CNVM de deblocare a delistarii companiei Rompetrol Rafinare (RRC) de pe bursa, potrivit juridice.ro.

Kazahii de la KazMunaiGaz si-au majorat participatia de la 75,99% la 98,63% din actiunile Rompetrol Rafinare, in urma unei oferte derulate de bursa, in valoare de 88 milioane de euro. Dupa oferta, kazahii au demarat procedura de delistare a actiunilor Rompetrol de pe bursa. Reprezentantii CNVM au blocat operatiunea printr-o ordonanta care a fost contestata mai apoi de proprietarul Rompetrol.

In ordonanta lansata de CNVM se arata ca retragerea actiunilor ar fi condus la prejudicierea interesului statului. In cazul in care kazahii ar fi castigat procesul, iar Rompetrol s-ar fi delistat de pe bursa, statul ar fi intampinat dificultati in valorificare participatiei semnificative pe care a ajuns sa o detina in companie.

Statul incearca sa recupereze o datorie de aproximativ 516 milioane de euro de la Romeptrol Rafinare, dar in loc de bani a obtinut un pachet de 44,7% din actiunile Rompetrol Rafinare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proces Rompetrol CNVM, #delistare Rompetrol bursa, #proces Rompetrol bursa, #CNVM Rompetrol , #Tranzactii