Tranzactiile cu carduri MasterCard la comercianti au crescut in Europa cu 10%

Marti, 09 Februarie 2010, ora 16:26
1923 citiri
Tranzactiile cu carduri MasterCard la comercianti au crescut in Europa cu 10%

Numarul tranzactiilor cu carduri MasterCard la comercianti a crescut in ultimul trimestru din 2009 in Europa cu 10% fata de aceeasi perioada din 2008, potrivit unui comunicat transmis marti de companie.

"In perioada 1 octombrie-31 decembrie, posesorii de carduri europeni au efectuat peste 1,8 miliarde de tranzactii la comercianti cu carduri MasterCard, inclusiv in mediul online", se arata in comunicat.

In ultimul trimestru al anului trecut, volumul brut al tranzactiilor a sporit cu 6,9% in Europa, in timp ce volumul tranzactiilor la comercianti a crescut cu 8,1%.

In ce priveste retragerile de numerar, MasterCard Europe a precizat ca a fost inregistrata o crestere cu 5,2% fata de trimestrul patru din 2008.

Numarul cardurilor emise sub sigla MasterCard a urcat cu 2,2% in acelasi interval, la 200 milioane carduri, iar marca Maestro era prezenta pe 304 milioane de carduri.

In Romania, MasterCard Europe a lansat in luna martie, alaturi de Posta Romana si Advanced Payment Solutions (APS), carduri preplatite de plata de uz general, a derulat doua programe pilot MasterCard PayPass, a dezvoltat segmentul co-branded si a lansat programul de informare financiara EduCard.

"In ceea ce priveste piata de carduri din Romania, intr-un context economic dificil, creditarea pe card a continuat sa fie unul dintre instrumentele preferate atat de institutiile financiare, cat si de consumatori, carora le-a facilitat accesul rapid la bani", spune directorul general pentru Romania si Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe, Denisa Mateescu.

"In plus, din ce in ce mai multi consumatori incep sa inteleaga valoarea cardului de credit ca instrument de administrare a cheltuielilor, pe langa beneficiul perioadei de gratie. (...) Evolutia pozitiva a cardurilor de credit este vizibila si in cresterea ponderii platilor la POS, pe care segmentul cardurilor de credit a impins-o in fata", a mai spus oficialul MasterCard.

MasterCard Europe administreaza afacerea MasterCard Worldwide in Europa si este prezenta in 51 de tari europene.

La inceputul lunii februarie, MasterCard, a doua retea mondiala de carduri de credit, a anuntat un profit sub asteptari pentru al patrulea trimestru al anului trecut, in contextul cresterii cheltuielor de marketing.

In schimb, Visa, cea mai mare retea de carduri de credit din lume, a anuntat ca si-a sporit profitul net cu o treime in primul trimestru din anul financiar 2009-2010, la 763 milioane dolari, peste estimarile analistilor.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mastercard, # carduri, # tranzactii, # numerar, # retrageri, # comercianti , #Tranzactii