Vremuri nesigure pentru valuta digitala. Piata Bitcoin a pierdut 4 miliarde dolari

Marti, 30 Mai 2017, ora 05:18
5627 citiri
Vremuri nesigure pentru valuta digitala. Piata Bitcoin a pierdut 4 miliarde dolari
Foto: Coindesk

In mai putin de o saptamana, valoarea pietei Bitcoin s-a diminuat cu 4 miliarde de dolari, ca urmare a deprecierii suferite de valuta digitala.

Moneda Bitcoin a pierdut 19% din valoare in perioada 24-29 mai, stergand aproape 4 miliarde de dolari din castigurile celor care au mizat in ultima vreme pe valuta digitala, relateaza CNBC.

Pe 24 mai, moneda digitala atinsese cea mai mare cotatie stabilita vreodata in tranzactii: 2971,69 dolari. La inceputul acestei saptamani insa, un bitcoin se tranzactiona cu doar 2267,73 USD, spre disperarea jucatorilor din piata.

Pierderea de 520 dolari in valoarea inregistrata de Bitcoin este vazuta ca o volatilitate care nu face decat sa stabilizeze pentru moment cursul valutei digitale, explica specialistii CoinDesk.

"Corectia a fost de scurta durata, in realitate preturile fiind mai mari decat cele de acum o saptamana. Cred ca a fost o retragere a profitului realizat cu ocazia aprecierii rapide a monedei Bitcoin", crede Booby Lee, director al BTCC, o platforma de tranzactionare a valutei digitale.

In cursul saptamanii trecute, Nicola Duke, un analist de piata al Forex Analytix estima ca pragul de 2.800 dolari va reprezenta punctul maxim de apreciere al monedei digitale pentru aceasta perioada.

Estimarea s-a dovedit a fi corecta, dar o parte dintre analisti mizeaza pe o noua etapa de crestere a Bitcoin, punctul lor de vedere fiind sustinut de cateva argumente forte.

Printre acestea se numara adoptarea Bitcoin in tranzactiile oficiale de pe piata nipona, lansarea unor sesiuni de crowdfunding in moneda digitala pentru startup-uri, ca si mentinerea aceluiasi climat macroeconomic caracterizat de o crestere aneima ca pietelor traditionale, fapt care ii indeamna pe investitori sa priveasca cu interes spre plasamente cu risc mai mare, asa cum ar fi Bitcoin.

Pentru cei mai entuziasti sustinatori ai monedei digitale, plafonul de 6.000 de dolari atins in cursul acestui an nu este doar o fantezie, cata vreme climatul macroeconomic evolueaza in acelasi fel.

"Exista un nivel crescut de transfer al lichidatilor catre Bitcoin, in special pe pietele din Japonia si Coreea de Sud si nu m-ar mira sa vad ca moneda digitala isi va dubla valoarea maxima atima atinsa in cursul acestui an, ajungand la aproape 6.000 de dolari", estimeaza Aurelien Menant, director Gatecoin, o platforma de tranzactionare a valutei digitale.

#tranzactii Bitcoin, #valoare moneda digitala, #piata Bitcoin , #Tranzactii