Preturile pentru aur, argint si petrol, in crestere. Vezi de ce

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 08:16
2747 citiri
Preturile pentru aur, argint si petrol, in crestere. Vezi de ce

Pretul aurului a crescut, marti, in ton cu preturile pentru argint, platina dar si pentru petrol. Valoarea metalelor pretioase a crescut pe fondul optimismului generat de Alcoa, iar pretul petrolului a fost influentat de tensiunile din Orientul Mijlociu.

Pretul aurului a urcat cu 1,5%, joi, in ton cu optimismul pietei de capital privind economia globala generat de estimarile optimiste privind cererea globala prezentate de producatorul de aluminiu, Alcoa, informeaza Reuters.

Pretul aurului a crescut cu 1,5 procente, fata de sesiunea anterioara, pana la 1,636.46 dolari pe uncie, insemnand o crestere de 5 procente de la inceputul anului 2012.

Contractele futures din SUA pentru livrarile din luna februarie au fost in crestere cu 29,20 dolari pe uncie, pana la 1,637.40 dolari, pret consideratrat "decent" de catre specialisti, raportat la tendintele de dupa perioada de sarbatori.

Pretul argintului a crescut cu 3,8%

Si pretul argintului a crescut cu aproximativ patru procente, dupa ce profiturile producatorului de aluminiu Aloca Inc au depasit asteptarile, iar compania a oferit o perspectiva pozitiva privind cererea globala pentru metalul industrial, mai ales pe piata auto.

Pretul argintului a crescut cu 3,8% pana la 30,10 dolari/uncia.

Platina costa cu 2,4% mai mult

Metalele din grupa platinei au inregistrat cea mai mare crestere procentuala, pretul platinei crescand cu 2,4% pana la 1,458.74 dolari pe uncie, in timp ce pretul paladiul a crescut cu 3,9 procente, pana la 636,85 dolari pe uncie.

Raportul aur/platina, indicatorul care masoara numarul de uncii necesare pentru achizitia unei uncii de aur si care era tinut in mod normal sub valoarea 1, a crescut la cel mai inalt nivel din ultimii 25 de ani.

Pretul petrolului, prima crestere din ultimele patru zile

Pretul petrolului a crescut pentru prima data din ultimele patru zile, marcat de ingrijorarile ca tensiunile din Orientul mijlociu vor duce la intreruperea furnizarii de petrol, potrivit Bloomberg.

Pretul petrolului a castigat aproximativ 2,1%, joi, in conditiile in care Uniunea Europeana a convocat pentru data de 23 ianuarie o sedinta despre un posibil embargo impotriva Iranului, care ar putea dura o saptamana.

Livrarile de petrol pentru luna februarie au urcat cu 1,2 procente sau 1,18 dolari, pana la 103,49 dolari pe baril, in tranzactia de joi pe bursa New York Mercantile.

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
#pret aur, #pret petrol, #pret argint, #pret platina , #Tranzactionare futures