Asociatia Investitorilor: BVB sa gaseasca o solutie pentru transmiterea datelor

Duminica, 19 Februarie 2012, ora 16:40
1625 citiri
Asociatia Investitorilor: BVB sa gaseasca o solutie pentru transmiterea datelor

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) considera ca BVB si CNVM trebuie sa gaseasca o solutie la problema legata de modul in care transmit datele financiare societatile tranzactionate, pentru a nu fi afectat dreptul investitorilor de a avea un acces egal la informatie.

"De fiecare data in ultimii ani, atunci cand societatile tranzactionate pe platformele Bursei de Valori Bucuresti (BVB) transmit datele financiare, investitorii sunt pusi in incurcatura de modalitatile diferite in care societatile aleg sa transmita datele financiare si/sau de modul defectuos in care BVB intelege sa disemineze aceste date esentiale catre investitori".

"Si in acest an, societatile s-au tranzactionat pe intervale semnificative de timp fara ca pe site-ul operatorului de piata sa fie publicate datele financiare, respectiv toti investitorii sa le cunoasca", se arata in comunicatul AIPC.

Potrivit AIPPC, in ziua programata pentru transmiterea datelor financiare, "investitorii au fost nevoiti sa alerge contracronometru intre site-ul BVB, site-urile emitentilor, SSIF-uri si presa scrisa sau online".

"Aceasta nu este doar o problema "tehnica", ci si una de respectare a legislatiei pietei de capital, fiind afectat dreptul investitorilor de a avea un acces egal la informatie, drept prevazut in toata legislatia pietei de capital, nationala si internationala".

AIPC considera ca BVB si Comisia Nationala de Valori Mobiliare (CNVM) trebuie sa gaseasca "de urgenta" o solutie la aceasta problema.

"AIPC considera normal ca site-ul BVB sa fie prima sursa de diseminare a datelor financiare ale emitentilor, deci propunem ca societatile sa nu se mai tranzactioneze in ziua aferenta comunicarii datelor financiare decat in cazul in care datele financiare au fost publicate pe site-ul operatorului de piata, ceea ce inseamna ca toti investitorii au avut acces egal la acestea", se mai arata in comunicat.

#Bursa de la Bucuresti tramitere date, #companii tranzactionate BVB, #companii listate bvb, #investitori BVB , #Tranzactionare optiuni