Avertismentul Moodys "sperie" bursele europene

Joi, 14 Iulie 2011, ora 11:50
1733 citiri
Avertismentul Moodys "sperie" bursele europene

Bursele europene si-au reluat trendul descendent in prima parte a sedintei de joi, dupa ce Moody's a avertizat ca ar putea reduce ratingul SUA daca politicienii nu vor reusi sa ajunga la un consens privind ridicarea plafonului datoriei de stat.

Indicele european de referinta FTSEurofirst 300 a coborat cu 0,3% dupa primele 40 de minute de tranzactionare, revenind usor fata de scaderile mai abrupte din debutul sesiunii.

Indicele pan-european a inchis miercuri cu un avans de 0,7% dupa trei zile de reclin si este in scadere cu 2% la nivelul acestei saptamani.

Casa Alba si Congresul trebuie sa ajunga la un consens privind plafonul datoriei de stat inainte de termenul limita de 2 august, cand Trezoreria sustine ca va ramane fara bani cu care sa-si respecte obligatiile financiare.

Politicienii nu au reusit insa sa ajunga la un consens, opozitia cerand reduceri puternice de cheltuieli in timp ce Democratii vor cresterea taxelor pentru persoanele cu venituri si averi mari.

Dolarul s-a depreciat in urma avertismentului Moody's privind ratingul SUA si sugestiilor lansate de Federal Reserve privind posibilitatea introducerii unor noi masuri de stimulare a lichiditatii.

Aurul, considerat in general un activ sigur pe termen lung, a atins un nou record istoric.

In Europa, Autoritatae Bancara Europeana va publica vineri rezultatele testelor de stres pentru 91 de banci din UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bursele europene, #avertisment moodys, #burse , #Tranzactionare