Broker Cluj isi schimba directorul general adjunct pentru a grabi autorizarea echipei de conducere

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 10:43
917 citiri
Broker Cluj isi schimba directorul general adjunct pentru a grabi autorizarea echipei de conducere

Conducerea Broker Cluj (BRK) isi inlocuieste directorul general adjunct, Ciprian Zah, numit ca interimar pentru o perioada de maximum 2 luni, cu Darie Moldovan, seful de la tranzactionare, pentru a grabi procesul de autorizare a noii structuri executive la CNVM.

Consiliul de administratie al Broker Cluj si-a ales miercuri echipa de conducere interimara in urma unei sedinte de urgenta, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) i-a suspendat din functie pe Adrian Ceuca si Petru Prunea, pentru mai multe nereguli descoperite la casa de brokeraj.

Astfel, Florica Venter, directorul pentru operatiuni cu firme de pana acum, va ocupa functia de director general interimar, in vreme ce Ciprian Zah fusese numit director adjunct.

Broker a anuntat in comunicatul transmis joi Bursei ca autorizarea in functia de conducator a lui Ciprian Zah trebuia supusa unei sedinte a CNVM, care ar fi avut loc cel mai devreme in 27 aprilie, pentru clarificare unor aspecte legate de studiile acestuia.

Ca urmare, consiliul de administratie al Broker a decis ca functia de director adjunct sa fie asigurata de Darie Moldovan.

Totodata, Broker Cluj a mentionat ca a inceput demersurile pentru autorizarea la CNVM a functiilor executive, detinute de Moldovan si Venter.

Noua echipa de conducere va asigura interimatul pentru maximum 2 luni.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) le-a interzis marti sefilor de la Broker Cluj (BRK), Petru Prunea si Adrian Ceuca, sa mai desfasoare activitati pe piata de capital pentru 5, respectiv 3 ani, iar casa de brokeraj va plati o amenda de 724.000 lei, in urma unor nereguli descoperite la mai multe sucursale ale casei de brokeraj.

In acelasi timp, arbitrul pietei de capital a amendat 19 angajati ai Broker Cluj din cadrul sucursalelor Alba, Timisoara, Baia Mare si Cluj, dupa ce a descoperit mai multe nereguli in activitatea acestora, valoarea totala a amenzilor ridicandu-se la 67.500 lei. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
#bursa, # tranzactionare, # capital , #Tranzactionare