Casele de brokeraj care vor sa intermedieze listarea Sibex pot depune ofertele pana in 6 noiembrie

Vineri, 30 Octombrie 2009, ora 18:50
1322 citiri
Casele de brokeraj care vor sa intermedieze listarea Sibex pot depune ofertele pana in 6 noiembrie

Societatile de brokeraj interesate sa intermedieze listarea Bursei din Sibiu (Sibex) pe propria piata pot depune o scrisoare de intentie prin care sa-si prezinte oferta, insa trebuie sa intruneasca anumite conditii, potrivit unui anunt facut de operatorul de piata. 

Casa de brokeraj care va fi aleasa sa se va ocupa de operatiunea de listare nu trebuie sa fie actionar la Sibex, sa nu fie reprezentant in consiliul de administratie al unui operator de piata, casa de compensare sau depozitar central.

Totodata, bursa sibiana va tine cont de pretul cerut de intermediar si de notorietatea acestuia.

Pe langa listarea pe propria piata, care urmeaza sa fie lansata la inceputul anului viitor, Bursa din Sibiu va splita valoarea nominala a actiunilor Sibex, de la 10 lei la 1 leu, in timp ce capitalul social al companiei va ramane acelasi.

Noua piata administrata de bursa sibiana va fi deschisa prin lansarea unui nou sistem de tranzactionare, care va permite efectuarea tranzactiilor cu derivate, actiuni si titluri de stat, energie, precum si cu certificate de emisie de CO2.

Totodata, Bursa din Sibiu va lansa si derivatele pe indicele american Dow Jones, pe petrol si pe aur, cu marja in dolari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#casa, # broker, # bursa, # sibiu , #Tranzactionare