Desi euro a crescut, estimarile indica un leu puternic

Luni, 13 Martie 2006, ora 13:49
843 citiri

Leul bate in retragere, dar nu pentru mult timp, aprecieaza analistii economiciIn aceasta saptamana, moneda nationala a pierdut din valoare la fiecare sedinta de tranzactionare, in favoarea monedei unice europene. Euro a reusit sa se redreseze de la un curs de 3,48 lei noi peste pragul de 3,5 lei noi. Analistii au incredere, insa, in puterea leului de a reveni in forta.

Incepand cu 6 februarie, euro a scazut sub pragul de 3,6 lei noi si nu a mai revenit, pana acum, la acelasi nivel. Dupa 15 zile, moneda europeana a scazut sub 3,5 lei noi.

Euro a continuat sa se deprecieze pe fondul unei oferte mari de valuta, astfel incat la 1 martie a incheiat sedinta de tranzactionare la un curs de referinta de 3,47 lei noi, adica cel mai scazut nivel din ultimele sase luni.

In saptamana care se incheie, insa, vanzarile de valuta s-au diminuat, iar cursul euro a inceput sa se redreseze.

Aprecierea monedei unice a inceput dupa ce Banca Nationala a Romaniei a atras in depozite cu scadenta la o luna aproximativ 500 de milioane de lei de la banci. Astfel, timp de cinci sedinte consecutiv euro a castigat teren in fata leului, revenind la cursul de 3,5 lei noi. Analistii nu cred, insa, ca aprecierea euro va fi de durata.

BANII NOSTRI - COTIDIAN ONLINE DE FINANTE SI AFACERI