Florica Venter, in locul lui Prunea la conducerea Broker Cluj

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 11:53
1273 citiri
Florica Venter, in locul lui Prunea la conducerea Broker Cluj

Consiliul de administratie al Broker Cluj (BRK) si-a ales echipa de conducere interimara in urma unei sedinte de urgenta, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) i-a suspendat din functie pe Adrian Ceuca si Petru Prunea, pentru mai multe nereguli descoperite la casa de brokeraj.

Astfel, Florica Venter, directorul pentru operatiuni cu firme de pana acum, va ocupa functia de director general interimar, iar directorul adjunct va fi Ciprian Zah. De asemenea, Darie Moldovan va fi noul director de tranzactionare, iar Pali Sandu Mircea va fi directorul economic interimar.

Relatia cu subunitatile va fi asigurata de Miron Virginia, iar analistul Adrian Danciu va prelua functia de director pentru operatiunile cu firme. Totodata, Broker va solicita CNVM-ului si autorizarea directoarei Florica Venter ca reprezentant al controlului intern.

Noua echipa de conducere va asigura interimatul pentru maximum 2 luni. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) le-a interzis marti sefilor de la Broker Cluj (BRK), Petru Prunea si Adrian Ceuca, sa mai desfasoare activitati pe piata de capital pentru 5, respectiv 3 ani, iar casa de brokeraj va plati o amenda de 724.000 lei, in urma unor nereguli descoperite la mai multe sucursale ale casei de brokeraj.

In acelasi timp, arbitrul pietei de capital a amendat 19 angajati ai Broker Cluj din cadrul sucursalelor Alba, Timisoara, Baia Mare si Cluj, dupa ce a descoperit mai multe nereguli in activitatea acestora, valoarea totala a amenzilor ridicandu-se la 67.500 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#capital, #mandat, #piata , #Tranzactionare