ING Bank: cursul este de 4,35 lei/euro, deprecierea ar putea continua

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 13:05
1479 citiri
ING Bank: cursul este de 4,35 lei/euro, deprecierea ar putea continua

Moneda nationala a continuat sa se deprecieze vineri dimineaza in raport cu euro ajungand la 4,3530 lei/euro, iar daca se tine cont de pierderile inregistrate de alte active cu risc ridicat, miscarea de depreciere a leului ar putea continua, se arata intr-un raport al ING Bank. 

Leul a inchis ziua la 4,35/euro, nivel cu aproximativ 235 puncte mai depreciat, informeaza NewsIn.

Tot spre sfarsitul zilei, viceguvernatorul Popa a fost citat spunand ca leul este mai putin afectat decat monedele regionale, adaugand ca stabilitatea leului s-ar putea datora si fundamentelor economice imbunatatite.

Interpretam aceasta declaratie drept un semn ca BNR este confortabila cu intervalul in care a fost tranzactionat leul in ultima perioada.

In aceasta dimineata cursul euro/leu a continuat sa creasca pana la 4,3530/euro si uitandu-ne la pierderile inregistrate de alte active cu risc ridicat, miscarea de depreciere a leului ar putea continua. Faptul ca afirmatia lui Popa cu privire la cursul de schimb nu a avut un ton deosebit de puternic sprijina aceasta perspectiva", se precizeaza in raportul bancii.

Viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, a declarat joi ca leul este printre cele mai stabile monede din regiune, in conditiile in care s-a depreciat fata de euro cu mai putin de 3% de la inceputul anului.

 

#curs valutar, # depreciere leu, # ing bank curs , #Tranzactionare