Leul isi continua aprecierea in fata euro

Joi, 18 Martie 2010, ora 14:14
1263 citiri
Leul isi continua aprecierea in fata euro

Leul a continuat sa se intareasca in fata monedei europene, in prima parte a zilei, coborand usor sub nivelul de 4,08 lei/euro, in contextul in care si alte monede din regiune au castigat teren in fata euro.

"Tendinta de apreciere a leului este corelata cu evolutiile valutelor din regiune, care in ultima perioada s-au intarit semnificativ in fata euro.

Totusi, leul a inregistrat oarecum o crestere mai usoara fata de celelalte valute regionale, dar nu cred ca BNR a avut un rol in aceasta temperare a avantului", a declarat pentru NewsIn un dealer din piata bancara.

Cursul BNR
a coborat joi la un nivel minim din 7 ianuarie 2009, de 4,0801 lei/euro, in usoara scadere, cu 0,05%, fata de cel anterior, in conditiile in care leul s-a apreciat treptat in prima parte a sedintei, pana sub 4,08 lei/euro.

Pe de alta parte, zlotul polonez si forintul maghiar au consemnat aprecieri in primele ore de tranzactionare ale sedintei de joi, dar au inceput usor sa se deprecieze dupa pranz. Astfel, forintul pierduse teren in fata euro pana la cursul de 261,90 forinti/euro, in timp ce zlotul se tranzactiona aproape de nivelul de 3,88 zloti/euro.

Pentru moneda americana, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs valutar de 2,9817 lei/dolar, in crestere cu peste 2 bani (0,74%) fata de nivelul de miercuri.

In ceea ce priveste raportul EUR/USD, moneda unica a continuat sa se deprecieze, pana in jurul nivelului de 1,367 dolari/euro, ceea ce marcheaza o scadere de circa 0,50%.

In prima parte a zilei, BNR a afisat un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 2,77% pe an, in crestere nesemnificativa fata de cel de miercuri, de 2,75%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a urcat la 3,27%, de la nivelul din sedinta precedenta, de 3,25% pe an.

Potrivit dealerului citat, dobanzile overnight din piata interbancara sunt de 2,5% la depozitele atrase, respectiv 3% pentru depozitele plasate de banci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs, #valutar, #bnr, #euro, #dolar, #lei, #euro, #moneda, #nationala , #Tranzactionare