Luna aceasta aflam ce banca va opera sistemul de plata a dividendelor

Luni, 01 Iunie 2009, ora 16:17
1045 citiri
Luna aceasta aflam ce banca va opera sistemul de plata a dividendelor

Banca care va realiza impreuna cu Depozitarul Central sistemul centralizat de plata a dividendelor ar putea fi selectata pana la sfarsitul acestei luni, a declarat luni Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului, potrivit Newsin.

"Incercam sa alegem pana la sfarsitul acestei luni banca care va opera sistemul, pentru a prinde din perioada de distribuire a dividendelor din acest an", a spus Adriana Tanasoiu.

Depozitarul Central a anuntat la inceputul anului ca vrea sa realizeze un sistem centralizat de plata a dividendelor pentru toate societatile care sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, dar si pentru cele care au incheiat contracte de registru cu Depozitarul, pentru a oferi investitorilor posibilitatea de a-si primi resursele financiare intr-un timp mult mai scurt.

Depozitarul Central a avut de ales dintre 15 banci care opereaza in Romania, care si-au depus scrisorile de intentie pentru participarea la realizarea acestui sistem, dar "cel mai probabil va fi un singur castigator", a adaugat Tanasoiu.

Pe lista candidatelor sunt atat banci romanesti, cat si banci din strainatate care opereaza in Romania si au un sistem automatizat de plati, acestea fiind conditiile initiale.

#banci, #dividende, #investitori , #Tranzactionare