Pretul aurului bate un nou record

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 18:06
1338 citiri
Pretul aurului bate un nou record

Pretul aurului a atins vineri un nou nivel record, in urma cresterii sub asteptari a economiei SUA in trimestrul al doilea, care sporeste probabilitatea unor noi masuri de relaxare monetara, si a impasului negocierilor privind limita datoriilor statului american, transmite Reuters.

Aurul spot a atins un maxim istoric de 1.632,16 dolari uncia. Avansul din aceasta saptamana este de circa 8%, iar de la inceputul anului de 14,3%.

La ora 14:01 GMT, aurul spot era tranzactionat in crestere cu 0,8%, la 1.628,8 dolari uncia, fata de inchiderea de joi de la New York.

Politica monetara relaxata promovata de Statele Unite in ultimii ani a dus la deprecierea dolarului si cresterea pretului aurului, folosit de investitori drept instrument de protectie fata de inflatie si incertitudinile politice si economice. 

Investitorii isi concentreaza atentia asupra negocierilor din Congresul american privind pragul de indatorare, care trebuie sa se incheie pana pe 2 august pentru ca SUA sa nu intre in incapacitate de plata. 

Piata este influentata si de criza datoriilor suverane din zona euro, dupa ce Moody's a plasat ratingul Spaniei sub supraveghere cu implicatii negative.

Pretul spot al platinei a stagnat la 1.780,99 dolari uncia.

Argintul spot a urcat cu 0,5%, la 40,19 dolari uncia, sub un maxim al ultimelor doua luni, de 41,42 dolari uncia, atins in aceasta saptamana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret aur, #aur pret record, #aur investitie, #aur , #Tranzactionare