Pretul petrolului a scazut sub 39 de dolari/baril

Marti, 24 Februarie 2009, ora 09:48
1207 citiri
Pretul petrolului a scazut sub 39 de dolari/baril

Pretul petrolului a coborat marti, in schimburile electronice din Asia, in contextul in care jucatorii de pe piata se tem de o scadere puternica a cererii, in ciuda anuntului Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol referitor la o eventuala noua reducere a productiei, relateaza AFP.

In schimburile matinale, titeiul "light sweet crude", cu livrare in aprilie, s-a ieftinit cu 32 centi, la 38,12 dolari/baril. Titeiul Brent, din Marea Nordului, s-a ieftinit la randul sau cu 6 centi, la 40,93 dolari/baril.

Luni, pretul petrolului a incheiat sedinta de tranzactionare din New York in scadere, din cauza ingrijorarilor privind scaderea cererii, in contextul actualei crize financiare.

Pe piata New York Mercantile Exchange (Nymex), titeiul "light sweet crude", cu livrare in aprilie, s-a ieftinit cu 1,59 dolari, la 38,44 dolari/baril, fata de nivelul atins la inchiderea sedintei de vineri. Ministrul algerian al energiei, Chakib Khelil, a spus ca este foarte probabil ca OPEC sa decida o noua reducere a productiei la viitoarea intalnire de la Viena. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cerere, #petrol, #productie , #Tranzactionare