Yenul castiga teren in fata euro si a dolarului, din cauza aversiunii fata de risc

Luni, 02 Februarie 2009, ora 10:12
1034 citiri
Yenul castiga teren in fata euro si a dolarului, din cauza aversiunii fata de risc

Moneda europeana si dolarul s-au depreciat luni in fata yenului, in contextul in care datele macroeconomice slabe referitoare la situatia din Statele Unite si zona euro au starnit noi ingrijorari cu privire la o recesiune indelungata, relateaza Reuters.

De asemenea, euro s-a depreciat in fata dolarului pana la cel mai mic nivel din  ultimele doua luni, dupa ce datele slabe privind piata muncii si temperarea inflatiei au dus la noi perspective de reducere a dobanzilor cheie in zona euro.
Astfel, acesta a ajuns la 1,2728 dolari, in coborare cu 0,7%, dupa ce atinsese 1,2710 dolari, pe platforma de tranzactionare EBS.


Cotatia dolarului a scazut cu 0,3%, la 89,67 yeni, fata de nivelul atins la sfarsitul sedintei de tranzactionare de vineri, cand statisticile au aratat o comprimare cu 3,8% a produsul intern brut (PIB) in Statele Unite, in al patrulea trimestru, marcand cea mai mare rata din aproape 27 de ani.


In fata yenului, euro s-a depreciat cu 1%, la 114,17 yeni. Analistii chestionati de Reuters sunt de parere ca Banca Centrala Europeana (BCE) va mentine rata dobanzii la 2% in cadrul intrunirii de joi, dar va reduce dobanzile in martie, in contextul temperarii inflatiei si incetinirii economice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#moneda, # recesiune, # inflatie , #Tranzactionare