Actiunile, mai profitabile decat obligatiunile

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 08:28
1599 citiri
Actiunile, mai profitabile decat obligatiunile

Laurence D. Fink, chief executive officer in cadrul BlackRock Inc, ii sfatuieste pe investitori sa aleaga investitiile in actiuni, pentru ca aduc profit mai mare decat obligatiunile.

Investitorii care cauta siguranta in obligatiuni de trezorerie vor avea venituri minime si nu vor fi in stare sa atinga profitul pe care mizeaza, in conditiile in care Federal Reserve ar trebui sa mentina ratele dobanzilor la niveluri mici, scrie Bloomberg.

La polul opus, reprezentantul fondului de investitii spune ca actiunile sunt mai avantajoase, pentru ca se tranzactioneaza la cele mai mici niveluri din ultimii 30 de ani. In timp, achizitia unor actiuni se poate dovedi extrem de avantajoasa, mai spune Laurence Fink.

"Nu anticipez ca lumea se va prabusi, asa ca investitorii ar trebui sa isi asume mai multe riscuri", spune acesta, pentru Bloomberg. "Cand te uiti la veniturile din dividendele pe actiuni, fata de randamentele obligatiunilor, este evident ca trebuie sa investesti masiv in actiuni", mai spune Fink.

#venituri obligatiuni, #profit actiuni, #investitii actiuni , #Valoare actiuni