Bursele europene au scazut, contrar asteptarilor

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 15:30
1083 citiri
Bursele europene au scazut, contrar asteptarilor

Bursele europene au cazut luni, in ton cu moneda europeana, din cauza ingrijorarilor de pe piete privind modul in care noii lideri tehnocrati din Italia si Grecia vor pune in aplicare reformele pentru a-si rezolva datoriile.

Astfel, idicele Toxx Europe 600 a coborat cu 0.7% pana la 230.24 puncte de baza. Insicele FTSE 100 din Londra a coborat cu 0.5% pana la 5518,80, indicele DAX din Frankfurt a scazut cu 0.6% pana la 6018.97 si indicele CAC-40 din Paris a scazut cu 0.8%, pana la 3123.49. Indicele FTSE MIB din Italia si-a schimbat cursul si a scazut cu 0.6% pana la 15691.44 puncte.

Scaderile vin ca o surpriza pentru unii analisti care se asteptau la cresteri, dupa evolutia pozitiva in sesiunea de luni a burselor din Asia.

Obligatiunile italiene si-au revenit, intre timp, dupa minimul inregistrat in sesiunea de luni.

Bancile, care au inceput sesiunea intr-o nota pozitiva, si care s-au confruntat cu o presiune semnificativa din cauza ingrijorarilor in legatura cu expunerea lor pe datoriile suverane, au scazut considerabil. Indicele Stoxx Europe 600 pentru sectorul bancar a scazut cu 1.2% pana la 132.18.

La sfarsitul saptamanii, Silvio Berlusconi s-a dat demisia din functia de prim ministru al Italiei, locul sau fiind luat de Mario Monti, fostul comisar european, care va conduce acum noul guvern de unitate nationala.

Urmatorul eveniment-cheie in mediul politic va fi votul de incredere pentru cabinetul Monti, care este asteptat sa aiba loc la sfarsitul saptamanii.

Lucas Papademos, fostul vice-presedinte BCE a fost numit, vineri, ca prim ministru al Greciei.

#burse europene scadere, #evolutie burse europene, #burse Europa , #Valoare actiuni