Directorul Nasdaq a pierdut 62% din bonusul pe 2012 din cauza listarii Facebook

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 15:32
1610 citiri
Directorul Nasdaq a pierdut 62% din bonusul pe 2012 din cauza listarii Facebook

Operatorul bursier american Nasdaq OMX Group Inc a anuntat vineri ca a decis sa taie 542.100 de dolari din bonusul pe 2012 acordat directorului sau general Robert Greifeld, din cauza manierei dezastruoase in care acesta a gestionat operatiunea de cotare publica initiala a Facebook Inc.

Intr-un comunicat transmis organismului de supraveghere a pietei de capital din SUA (Securities and Exchange Commission - SEC), operatorul bursier a precizat ca bonusul acordat lui Robert Greifeld pentru 2012 a fost redus cu 62% pana la 1,35 milioane de dolari. De asemenea, esecul cotarii initiale a Facebook a costat-o si pe vicepresedinta Nasdaq, Anna Ewing, suma de 263.625 de dolari din bonusul sau pe 2012, transmite Reuters.

"Consiliul de administratie a luat in considerare Oferta Publica Initiala Facebook atunci cand a analizat activitatea lor si a decis sa le reduca remuneratiile", a informat Nasdaq in comunicatul sau.

Mult asteptata listare initiala a actiunilor Facebook pe data de 18 mai 2012, operatiune care a strans 16 miliarde de dolari, a trebuit sa fie amanata cu 30 de minute din cauza unor probleme tehnice la Nasdaq.

Atunci operatorul bursier a decis sa demareze tranzactionarea actiunilor Facebook utilizand un sistem secundar care a provocat intarzieri in randul ordinelor si confirmarilor clientilor, astfel ca o serie de investitori au inregistrat pierderi semnificative.

In luna martie a acestui an, organismele americane de reglementare au aprobat compensatiile de 62 de milioane de dolari propuse de Nasdaq firmelor care au pierdut bani la debutul tranzactionarii actiunilor Facebook, o suma mult mai mica decat pierderile estimate la 500 milioane de dolari.

#listare Nasdaq Facebook, #bonus director Nasdaq Facebook, #probleme Facebook Nasdaq, #oferta publica initiala Facebook , #Valoare actiuni