London Stock Exchange aduce noi argumente pentru respingerea preluarii de Nasdaq

Luni, 05 Februarie 2007, ora 10:20
759 citiri

Grupul bursier londonez, London Stock Exchange, si-a reiterat, luni, opozitia fata de oferta de preluare ostila a bursei americane Nasdaq, precizand ca plafonul de evaluare al principalelor burse pe plan global s-a majorat de la depunerea ofertei de catre grupul american, relateaza Reuters.

Grupul London Stock Exchange (LSE) a trimis o scrisoare catre actionarii sai in care "atrage in special atentia asupra faptului ca preturile de tranzactionare aplicate de principalele burse din lume au crescut in medie cu 10,5% de la 20 noiembrie 2006, cand Nasdaq a anuntat oferta sa".

LSE a sfatuit actionarii sa "refuze oferta Nasdaq, care nu tine cont de valoarea de piata si sa nu ia nici o decizie pripita in ceea ce priveste pachetele de actiuni detinute", reiese dintr-un comunicat emis de presedintele LSE, Chris Gibson-Smith.

LSE a respins oferta de preluare facuta de Nasdaq, care oferise 1.234 pence pe actiune LSE, pentru ca pretul nu era suficient de mare. Aproximativ 1,3 milioane de actiuni, reprezentand 0,61% din capitalul LSE, au fost achizitionate, pana in prezent, de Nasdaq la valoarea propusa. In urma achizitiilor, participatia Nasdaq s-a majorat de la 28,75% pana la 29,36%.

Bursa americana mai trebuie sa cumpere aproximativ 21% din actiunile LSE pentru a prelua controlul celei londoneze. Nasdaq a precizat deja ca nu va majora oferta de preluare ostila fara a primi semnale pozitive in acest sens de la grupul londonez.

Valoarea actiunilor LSE s-a majorat de peste trei ori in cursul ultimilor doi ani, perioada in care a atras si a respins o serie de grupuri interesate de preluarea bursei londoneze. Bursele din lume se afla sub presiunea tendintelor de consolidare, pe fondul cerintelor clientilor, care sunt interesati de servicii globale si de tarife mai scazute.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)