BVB vrea sa relanseze sistemul alternativ de tranzactionare, mai atractiv pentru investitori

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 13:25
1445 citiri
BVB vrea sa relanseze sistemul alternativ de tranzactionare, mai atractiv pentru investitori

Bursa de Valori Bucuresti (BVB)intentinoeaza sa remodeleze si sa relanseaze sistemul alternativ de tranzactionare (ATS), sub numele AeRO, care va fi o piata atractiva pentru investitii si plasamente private de tip "early stage" sau pre-IPO in intreprinderi mici si mijlocii si start-up-uri, companii cu potential de crestere si dezvoltare si care sunt in cautare de finantare.

BVB si EY Romania au organizat doua conferinte, la Bucuresti si la Cluj-Napoca, pentru promovarea in randul antreprenorilor a avantajelor listarii si finantarii prin intermediul bursei.

"Prin implementarea unor schimbari a modalitatii in care Bursa se prezinta acum investitorilor putem obtine o cu totul noua calitate si eficienta cand vorbim de atragerea afacerilor, a listarilor private pe aceasta piata. Piata AeRO va fi semnificativ mai buna decat ceea ce avem in prezent, vor fi criterii diferite de cele pe care le aplicam acum emitentilor. Noua arhitectura va include, de asemenea, Consultanti Autorizati, autorizati de BVB si care vor cauta emitenti in vederea listarii si vor fi in permanent contact cu emitentii chiar si dupa listare", a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

AeRO va fi complementara pietei reglementate

AeRO va fi o piata complementara pietei reglementate, dar cu riscuri si castiguri tipice fiecareia dintre ele. Aceasta va oferi investitorilor posibilitatea unei diversificari mai ample a portofoliilor prin investitii in companii noi in stadiu incipient de dezvoltare, din diverse sectoare. Companiile listate pe AeRO pot promova pe piata principala a BVB cand vor indeplini criteriile pentru piata reglementata.

AeRO va fi disponibil pentru antreprenori, Consultanti Autorizati si investitori pana la finalul anului, data lansarii depinzand de aprobarea reglementarilor de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Conceptul de Consultant Autorizat (Authorized Advisor) va fi disponibil pentru prima data pe piata AeRO. Consultantul Autorizat este o entitate autorizata de BVB pentru asistarea unei companii in procesul de listare si certificare, impreuna cu compania, a acuratetii informatiilor si documentelor. Consutantii Autorizati vor continua sa asiste compania dupa listare in ceea ce priveste cerintele de raportare.

"Companiile mici si mari sunt in cautare continua a unor solutii pentru accesarea de capital de finantare. EY este cea mai mare firma de servicii profesionale la nivel global care ofera sprijin antreprenorilor. Prin intermediul serviciilor noastre reunite sub conceptul Capital Agenda oferim solutii referitoare la accesul la capital pentru clientii nostri, fie ca este vorba de tranzactii pe pietele publice sau tranzactii private", a spus Mihai Pop, manager in departamentul Transaction Advisory Services din cadrul EY Romania.

Bursa de la București deschide puternic marți. Fondul Proprietatea, printre cele mai mari creșteri
Bursa de la București deschide puternic marți. Fondul Proprietatea, printre cele mai mari creșteri
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere pe toţi indicii şedinţa de marţi, iar rulajul se cifra la 6,74 milioane de lei (1,35 milioane de euro) după 30 de minute de la debutul...
#bursa de valori bucuresti, #bvb AeRO , #Investitii