Ludwik Sobolewski a lasat Bursa din Varsovia pentru BVB

Marti, 02 Iulie 2013, ora 09:07
1994 citiri
Ludwik Sobolewski a lasat Bursa din Varsovia pentru BVB

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti l-a desemnat, luni, pe Ludwik Sobolewski, fost CEO al Bursei din Varsovia, in pozitia de director general al BVB, in urma unui proces de recrutare riguros.

"Experienta si cunostintele excelente ale domnului Sobolewski in dezvoltarea pietelor de capital emergente au fost esentiale in desemnarea sa pentru functia de director general al BVB. Am cautat un lider familiarizat cu provocarile carora Bursa de la Bucuresti trebuie sa le faca fata in perioada urmatoare.

In sase ani, domnul Sobolewski a reusit sa aduca Bursa din Varsovia in pozitia de lider regional, iar acesta este un track record indiscutabil", a afirmat Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

In opinia Consiliului Bursei, experienta poloneza in piata de capital si abilitatea de a valorifica la maximum listarea unor companii de stat de anvergura pot fi de un real folos in dezvoltarea BVB.

"Credem ca venirea domnului Sobolewski va da un semnal de incredere actionarilor, investitorilor locali si internationali ca suntem determinati sa transformam Bursa de Valori Bucuresti intr-un jucator de talie regionala", a precizat Lucian Anghel.

La randul sau, Ludwik Sobolewski, directorul general desemnat al BVB, a afirmat ca, in ultimii ani, pasiunea si eforturile sale au fost concentrate in construirea unor organizatii puternice, a caror viziune, curaj si leadership au contribuit la dezvoltarea pietei de capital.

"Sunt mandru si onorat de faptul ca actualul Consiliu al Bursei de Valori Bucuresti mi-a incredintat o misiune similara pentru piata de capital din Romania, intr-un moment extrem de interesant in dezvoltarea acesteia", a spus Sobolewski.

Numirea lui Ludwik Sobolewski in pozitia de director general, Conducator al BVB, va intra in vigoare incepand cu data validarii sale de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Cine este Ludwik Sobolewski

Ludwik Sobolewski este doctor in drept si a fost presedintele directoratului si CEO al Bursei din Varsovia in perioada 2006-2013, atunci cand aceasta a devenit cea mai mare bursa din Europa Centrala si de Est.

In perioada mandatului sau, Bursa din Varsovia a excelat atat in inovatii in piata de capital, lansarea de noi segmente de piata, gestionarea pietelor de instrumente financiare si de marfuri, cat si in implementarea cu succes a unei strategii internationale de dezvoltare. In cursul acestor transformari, Bursa din Varsovia a devenit o companie publica in 2010.

Anterior experientei de la Bursa din Varsovia, Ludwik Sobolewski a fost vice-presedinte executiv al Depozitarului National polonez si al Casei de Compensare. De asemenea, a detinut functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere in mai multe institutii, precum Depozitarul National al Valorilor Mobiliare, Bursa de Energie din Polonia si al BondSpot, o companie care administreaza tranzactionarea obligatiunilor de stat.

Ludwik Sobolewski a absolvit Universitatea Jagellonian in Cracovia, Polonia, si Universitatea Pantheon-Assas (Paris). A fost decorat de doua ori de catre presedintii Poloniei cu una dintre cele mai inalte distinctii, ordinul "Polonia Restituta", oferit pentru meritele sale in dezvoltarea pietei de capital din Polonia.

#Ludwik Sobolewski director BVB, #conducere bvb, #Ludwik Sobolewski Bursa Varsovia, #schimbari management Bursa Bucuresti , #Management