BVB isi mentine cifra de afaceri in T2 cu ajutorul Fondului Proprietatea

Vineri, 10 August 2012, ora 09:30
1293 citiri
BVB isi mentine cifra de afaceri in T2 cu ajutorul Fondului Proprietatea

Bursa de Valori Bucuresti SA (BVB) a inregistrat o cifra de afaceri de 4,93 milioane lei in trimestrul al doilea al acestui an, valoare similara celei inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, in pofida scaderii valorii tranzactionate pe piata de actiuni si unitati de fond cu 31%.

Scaderea valorii de tranzactionare pe BVB a fost determinata de intensificarea ingrijorarilor privind zona euro. In acelasi timp, listarea Fondului Proprietatea in aceeasi perioada din 2011 a determinat in prima parte a anului valori de tranzactionare trimestriale record.

Pe de alta parte, piata produselor structurate a inregistrat cea mai buna evolutie de la lansarea acestui segment, valoarea de tranzactionare fiind tripla fata de trimestrul doi din 2011. Venituri mai mari, in medie cu 20%, au fost obtinute din activitatea de vanzare de date si mentinerea la tranzactionare a emitentilor.

In trimestrul doi al acestui an, profitul operational al BVB a crescut cu 37% fata de perioada similara a anului trecut, pana la valoarea de 1,73 milioane lei, pe fondul reducerii cheltuielilor operationale cu mai mult de 12%.

Marja profitului operational s-a imbunatatit la 35% in trimestrul doi din 2012, fata de 27% in acelasi trimestru din 2011.

Profitul financiar a cumulat 3,67 milioane lei in trimestrul al doilea, in scadere cu 61% fata de al doilea trimestru din 2011, cand a fost de 9,52 milioane lei.

Rezultatul din activitatea financiara a fost influentat de inregistrarea unor venituri din dividende de la Depozitarul Central de peste patru ori mai mici, in valoare de doar 1,88 milioane lei in trimestrul doi din 2012, in conditiile in care dividendele de anul trecut au inclus un dividend exceptional aferent anului 2007 si un dividend aferent anului 2010, un an cu rezultate bune, influentate de transferurile cu actiunile Fondului Proprietatea.

Veniturile din diferente de curs valutar aferente reevaluarii investitiilor financiare pe termen scurt si a lichiditatilor in valuta au influentat pozitiv rezultatul financiar.

"Dividendele record platite de BVB actionarilor incepand cu luna iunie 2012 au redus soldul disponibilitatilor, cu impact negativ asupra veniturilor din dobanzi", se mai arata in comunicatul citat.

Profitul net al BVB a totalizat 4,86 milioane lei in al doilea trimestru din 2012.

Dupa primele sase luni din acest an, Bursa de Valori Bucuresti a raportat un profit net de 7,64 milioane lei, in conditiile unei cifre de afaceri de 9,95 milioane lei.

Presedintele BVB, sanctionat de catre CNVM, pe tema executarilor silite

BVB va avea un nou director: Victor Cionga

#BVB rezultate financiare 2012, #BVB profit 2012, #BVB venituri 2012 , #Rezultate financiare