12 brokeri interesati de intermedierea listarii BVB

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 13:49
1084 citiri
12 brokeri interesati de intermedierea listarii BVB

Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Anca Dumitru, a anuntat joi ca 12 intermediari si-au exprimat intentia de a participa la listarea operatorului de piata, care ar putea avea loc in circa 2 luni, vineri fiind ultima zi in care brokerii mai pot depune oferte de participare, informeaza NewsIn.

Caietul de sarcini a putu fi achizitionat de la sediul BVB pentru suma de 500 lei.

Vineri este ultima zi in care brokeri mai pot depune oferta tehnica si cea financiara in vederea intermedierii listarii, criteriul care va fi folosit pentru atribuirea contractului va fi "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic".

Consiliul Bursei a propus la inceputul acestui an o serie de criterii pentru selectarea brokerului care va intermedia listarea BVB.

Astfel, firma de brokeraj care se va ocupa de listarea BVB trebuie sa presteze toate categoriile de servicii de investitii financiare si sa fie inscrisa in registrul CNVM, sa fie participant activ la sistemul de tranzactionare al BVB in ultimii 3 ani, sa beneficieze de un nivel ridicat de notoritate, sa nu aiba reprezentanti in consiliile de administratie ale unui alt operator de piata si sa nu fi fost sanctionata de CNVM, BNR sau alte autoritati competente din statele membre in ultimii 2 ani.

De asemenea, intermediarul ar trebui sa inainteze o oferta cu cel mai bun raport intre pretul cerut pentru intermedierea listarii si timpul de realizare. 

#broker, # listare, # bvb , #stiri BVB