Actionarii BVB au respins propunerea de reducere a membrilor din CA

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 13:41
991 citiri
Actionarii BVB au respins propunerea de reducere a membrilor din CA

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au respins propunerea de reducere a numarului membrilor de administratie de la 9 la 7 si au acceptat candidatura lui Cristian Sima pentru functia de presedinte, chiar daca nu si-a depus documentatia in termenul legal, transmite NewsIn.

Totodata, actionarii BVB aprobasera in prealabil cu 95% din voturi listarea bursei pe propria piata, in termen de sase luni, precum si modificarea actului constitutiv.

In ianuarie, conducerea BVB propusese actionarilor reducerea membrilor din consiliul de administratie de la 9 la 7, pentru o mai buna organizare.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a obtinut anul trecut un profit preliminat de 8 milioane lei (1,9 milioane euro), in scadere cu un sfert fata de rezultatul realizat in 2008, in contextul in care veniturile s-au comprimat cu 17%, potrivit datelor transmise agentiei NewsIn de oficialii institutiei.

"Declaratiile mai vechi in legatura cu profitul au fost pe baza situatiilor mai vechi, de la sfarsitul anului trecut, dar astazi am primit o alta situatie financiara preliminara, care probabil va fi foarte apropiata de cea pe care o vom prezenta actionarilor", a declarat, pentru NewsIn, directorul general al Bursei, Anca Dumitru.

In 2008, operatorul de piata raportase un profit net de circa 10,6 milioane lei.

Rezultatul Bursei a fost puternic influentat in 2008
, dar si anul trecut de scaderea dramatica a rulajelor. Totusi, profitul este peste estimarile initiale, in conditiile in care BVB a operat o politica de reducere agresiva a costurilor.

Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
#actionari, #administratie, #bursa, #bvb, #consiliu, #sima , #stiri BVB