Actiunile Fondului Proprietatea, tranzactionate pe o piata extrabursiera

Marti, 30 Iunie 2009, ora 14:04
1537 citiri
Actiunile Fondului Proprietatea, tranzactionate pe o piata extrabursiera

Asociatia Brokerilor va lansa in curand o piata extrabursiera (OTC - over-the-counter), pe care se vor tranzactiona actiunile nelistate, inclusiv cele ale Fondului Proprietatea, a declarat, pentru NewsIn, Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor.

"Proiectul este un mecanism de tranzactionare de tip OTC (over the counter - n.r.), cu actiuni nelistate la Bursa, sau pe un alt sistem alternativ de tranzactionare. Este vorba de actiuni neinregistrate la CNVM, inclusiv cele ale Fondului Proprietatea", a spus Dan Paul.

El a adaugat ca lansarea platformei va avea loc in scurt timp, mai ales ca o piata de tip OTC ajuta actionarii in astfel de companii nelistate sa vanda si pe potentialii investitori sa cumpere astfel de titluri.

Brokerii vor avea, de asemenea, avantajul ca vor avea un pret de vanzare si cumparare pe acelasi ecran.

"E un proiect pe care l-am discutat la conventia anuala a brokerilor, care a avut loc week-end-ul trecut, si care este in afara Bursei. Este un proiect complementar, astfel incat nu intra in coliziune cu proiectele BVB, deoarece se refera la actiunile nelistate", a declarat, pentru NewsIn Stere Farmache, presedintele BVB.

Tranzactiile extrabursiere (OTC) sunt des folosite in pietele straine de capital, unde investitorii, in special cei instutionali, negociaza direct transferul de actiuni in afara pietelor reglementate sau a sistemelor alternative de tranzactionare.

Totusi, aceste transferuri implica un nivel mai redus de transparenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #tranzactii, #piata, #extrabursiera , #stiri BVB