Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actiunile Fondului Proprietatea vor ajunge la 0,7 lei (Tradeville)

Actiunile Fondului Proprietatea vor ajunge la 0,7 lei (Tradeville)

Actiunile Fondului Proprietatea vor ajunge la 7 lei/actiune in urmatoarele 12 luni, pretul fiind calculat prin comparatia cu alte fonduri internationale care au o capitalizare bursiera similara, estimeaza analistii Tradevill, potrivit NewsIn.

Fondul Proprietatea se tranzactioneaza la un discount de aproape 55% fata de valoarea unitara a activului net raportata de administratorul Franklin Templeton la 31 mai 2011, se arata intr-un raport emis de Tradeville. La 31 martie 2011, Fondul cuprindea 39,3% companii listate, 55,6% companii nelistate, in timp ce 5,1% din bani erau plasati in lichiditati nete.

"Suntem de parere ca pretul la care se tranzactioneaza actiunea FP este in continuare scazut, fiind egal cu valoarea contabila a activelor imobilizate aferente doar companiilor din portofoliu listate pe bursa. Cu alte cuvinte, o actiune FP, care inglobeaza atat active listate cat si nelistate, se vinde la valoarea unitara a activelor imobilizate aferente companiilor listate, activele companiilor nelistate fiind practic achizitionate gratuit", potrivit Tradeville.


Intr-o abordare conservatoare, analistii estimeaza pentru 2011 venituri de minimum 400 milioane lei luand in considerare sumele castigate din dobanzi, de aproximativ 50 milioane lei, si veniturile din dividende de aproximativ 350 milioane lei, avand in vedere dividendele acordate de primele douazeci de companii din portofoliu.


Estimarea nu include veniturile pe care FP le-ar putea obtine din provizioane, creante reactivate, venituri din investitii financiare cedate, venituri din diferente de curs valutar sau alte venituri.


"Pastrand o pondere de 20% a cheltuielilor curente in veniturile din activitatea curenta estimam un profit net de aproximativ 320 milioane lei pentru 2011", se mai arata in raportul Tradeville.


Politica de dividend adoptata de Franklin Templeton prevede, in absenta unor circumstante sau conditii de piata exceptionale, acordarea in proportie de 100% a profitului distribuibil sub forma de dividende.


La ultimul pret din piata, randamentul dividendului estimat pentru 2012 este de 4,4%. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 981 ori