Actiunile FP intra in componenta a patru indici ai BVB

Luni, 07 Martie 2011, ora 17:29
1276 citiri
Actiunile FP intra in componenta a patru indici ai BVB

Actiunile Fondului Proprietatea (FP) vor intra, din 21 martie, in componenta a patru indici ai Bursei de Valori Bucuresti (BVB), respectiv BET, BET-XT, BET-FI si BET-C, informeaza The Money Channel.

Astfel, actiunile Fondului Proprietatea si cele emise de BVB vor inlocui Dafora si Condmag in BET, indicele celor mai lichide 10 actiuni din piata.

Totodata, actiunile FP vor intra si in BET-FI, alaturi de cele cinci societati de investitii financiare, urmand ca Fondul sa fie inclus si in componenta indicelui BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii, alaturi de companiile Ropharma si Socep.

Fondul va fi inclus, de asemenea, si in indicele BET-C, indicele general al pietei BVB, ce reflecta evolutia preturilor tuturor companiilor listate la Bursa, cu exceptia SIF-urilor.

Factorul de reprezentare pentru fiecare simbol din componenta indicilor va fi calculat de catre BVB pe baza preturilor de inchidere din sedinta de tranzactionare din 16 martie. Noua compozitie a indicilor va intra in vigoare din 21 martie.

Actiunile Fondul Proprietatea sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti incepand din 25 ianuarie. In prima luna de la listare au fost tranzactionate peste 1,6 miliarde de actiuni FP, reprezentand 11,8% din capitalul Fondului.

Totodata, valoarea tuturor tranzactiilor cu actiunile Fondului a depasit 1 miliard de lei, iar numarul total de tranzactii a fost de peste 27.191 in prima luna.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#actiunile fondului proprietatea, #bursa, #bvb, #indici , #stiri BVB