Actiunile Teraplast ar putea fi tranzactionate din 1 iulie

Luni, 23 Iunie 2008, ora 16:42
1476 citiri
Actiunile Teraplast ar putea fi tranzactionate din 1 iulie

Actiuni Teraplast Bistrita ar putea incepe sa fie tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) din 1 iulie, inlocuind astfel drepturile de alocare, care vor fi suspendate de la tranzactionare de miercuri, a declarat Stere Farmache, presedintele si directorul general al BVB."Cel mai probabil actiunile Teraplast vor intra la tranzactionare de martea viitoare (n.a. 1 iulie). Introducerea actiunilor la tranzactionare va trebui, mai intai, sa fie aprobata de catre Consiliul Bursei, dar acest lucru este practic o formalitate", a spus Farmache.


Drepturile de alocare atasate actiunilor emise de producatorul de PVC in urma ofertei publice initiale (IPO), derulata in perioada 7-17 aprilie, au intrat la cota Bursei din 5 mai.


Teraplast Bistrita a ratat admiterea la categoria I a BVB, pentru ca doar 421 de investitori au cumparat actiunile producatorului de PVC in cadrul ofertei si, potrivit regulamentelor Bursei, pentru promovarea la categoria I a pietei reglementate este necesar ca minimum 2.000 de investitori sa detina actiunile companiei.


Investitorii care au participat la IPO au putut sa tranzactioneze din 5 mai cele 49,65 milioane drepturi de alocare cu simbolul TRPR01, inainte de momentul inregistrarii majorarii capitalului social.


Ultimul pret al drepturilor Teraplast a fost de 0,89 lei, stabilit in sedinta din 19 iunie a BVB, si este cu 11% mai mic decat pretul din oferta.