Alin Barbu este al doilea conducator al BVB

Joi, 09 Iulie 2009, ora 12:08
1490 citiri
Alin Barbu este al doilea conducator al BVB

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a validat al doilea conducator al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Alin Barbu, care va coordona alaturi de Anca Dumitru activitatile zilnice ale operatorului de piata, a anuntat joi Bursa, precizeaza NewsIn.

"Legea pietei de capital obliga operatorii de piata sa aiba doi conducatori, acum acestia sunt Alin Barbu si Anca Dumitru. Inainte, cei doi conducatori erau Stere Farmache si Petra Alexandru", explica Rares Nilas, membru in Consiliul BVB.

Alin Barbu activeaza din anul 1996 la Bursa de Valori Bucuresti in cadrul departamentelor IT si Dezvoltare Sistem, iar ulterior ca sef de departament si director.

Din anul 1999 a condus proiectele de dezvoltare si implementare ale sistemului Arena - Automated Exchange Platform, platforma utilizata de Bursa de Valori, Depozitarul Central si Casa de Compensare Bucuresti.

Totodata, conducerea BVB a prelungit marti mandatul directorului general, Anca Dumitru, pentru o perioada nedeterminata.

Anca Dumitru preluase functia de director general interimar al BVB, pe o perioada de sase luni, dupa ce Stere Farmache a anuntat pe 18 decembrie 2008 ca renunta la atributiile executive, dar ramane presedintele al Bursei de la Bucuresti.

Stere Farmache s-a aflat la conducerea BVB inca de la infiintarea acesteia, in 1995.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alin, #anca, #arbitru, #barbu, #bvb, #capital, #dumitru, #farmache , #stiri BVB