Anca Dumitru, BVB: criza politica prelungita va afecta increderea investitorilor

Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 13:15
1880 citiri
Anca Dumitru, BVB: criza politica prelungita va afecta increderea investitorilor

" In  momentul in care inca planeaza aceasta incertitudine care se rasfrange si asupra deciziilor la nivel macroeconomic, ne asteptam sa vedem o oarecare reticenta a investitorilor de a investi pe piata de capital" a declarat Anca Dumitru, General Manager al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pentru Bloombiz.ro.

Despre orientarea locala/regionala a BVB

Din punctul de vedere al strategiei Bursei, toate optiunile sunt deschise. Sunt luate in considerare de catre Consiliul de Administratie diverse optiuni de a colabora sub diverse forme cu mai multe burse atat din Vest cat si din Est.

Extinderea BVB in international, reprezinta o prioritate.

Avem memorandumuri de colaborare cu o serie de burse din Europa, atat din Sud-Vestul cat si in Nordul Europei. Colaboram deocamdata la nivel de parteneri cu cate o bursa.

Despre criza politica

Pe termen scurt nu au fost ecouri pe BVB, dar prelungirea unei stari de incertitudine va afecta si increderea investitorilor.

In  momentul in care inca planeaza aceasta incertitudine care se rasfrange si asupra deciziilor la nivel macroeconomic, ne asteptam sa vedem o oarecare reticenta a investitorilor de a investi pe piata de capital. 

Noi putem pune la dispozitia guvernului un  mecanism transparent si eficient pentru a vinde pachete de actiuni de 10 pana la 25% astfel incat guvernul sa obtina finantare si sa pastreze totusi controlul asupra companiilor respective.

Listarea Fondului Proprietatea

Ne dorim foarte mult sa putem oferi investitorilor posibilitatea de a cumpara si a vinde actiuni la Fondul Proprietatea.

Acesta reprezinta un obiectiv foarte important pentru piata noastra de capital si ochii sunt tintiti pe listarea Fondului Proprietatea daca va fi numai la Bucuresti sau si pe alta piata de capital, poate la Londra.

Interesul investitorilor institutionali international este foarte mare.

Vezi interviul

Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
#bvb, #bursa, #criza politica , #stiri BVB