Anghel (BVB): Pentru a reusi sa investesti inteligent este foarte important sa nu ai un singur tip de instrument financiar

Luni, 06 Mai 2019, ora 10:59
1280 citiri
Anghel (BVB): Pentru a reusi sa investesti inteligent este foarte important sa nu ai un singur tip de instrument financiar
Foto: CC0 Creative Commons

Pentru a reusi sa investesti inteligent este foarte important sa nu ai un singur tip de instrument financiar, a declarat luni Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), care a aratat ca, in luna februarie a acestui an, in conturile de economii si in conturile curente se aflau 88 de miliarde de lei.

"Pentru a reusi sa investesti inteligent este foarte important sa nu pui toate ouale in acelasi cos, sa nu ai un singur tip de instrument financiar gen cont curent sau cont de economii. Este important sa reusesti sa plasezi cat mai diversificat, in cat mai multe instrumente financiare fiindca aceste lucruri practic te vor ajuta sa pui banii pe care ii agonisesti, ii economisesti cu atata truda, sa pui acesti bani sa lucreze pentru tine, sa munceasca pentru tine, sa dea randament pentru tine. Este esential si sper din suflet cei care au educatie financiara sa transmita acest mesaj tuturor", a spus Lucian Anghel.

El a afirmat ca la finele lunii februarie in conturile de economii si in conturile curente se aflau 88 de miliarde de lei, in crestere cu peste 19% in ultimele 12 luni, respectiv februarie 2018 - februarie 2019. Lucian Anghel a mentionat ca este important faptul ca economisirea creste, dar trebuie sa economisim si sa investim inteligent.

"Educatia Financiara este extrem de importanta pentru Bursa de Valori Bucuresti si oricat am face nu este suficient. Nevoia de educatie financiara fiind atat de mare incat orice am face inca nu este suficient dar incercam alaturi de partenerii nostri sa dezvoltam aceasta educatie financiara", a spus Lucian Anghel.

De asemenea, el mentionat indicele BET-TR care a urcat cu 153% din 2012 si pana in 2019. Lucian Anghel s subliniat ca indicele a avut un randament pozitiv in fiecare an, inclusiv in 2018, cand a crescut cu 4,3%.

BVB si Asociatia Administratorilor de Fonduri organizeaza luni o dezbatere referitoare la evolutia fondurilor de actiuni cu expunere la Bursa de Valori Bucuresti in primul trimestru, dupa OUG 114.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#educatie financiara, #investitii inteligente , #stiri BVB