Banca Comerciala Carpatica vrea sa-si majoreze capitalul social cu 28 mil.lei

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 10:13
1140 citiri
Banca Comerciala Carpatica vrea sa-si majoreze capitalul social cu 28 mil.lei

Conducerea Bancii Comerciale Carpatica (BCC) din Sibiu propune actionarilor majorarea capitalului cu 28 milioane lei, prin aport in numerar, de la 201,2 milioane lei la 229,2 de milioane de lei.

Motivul majorarii consta in capitalizarea bancii pentru a sustine liniile de afaceri ale institutiei si a asigura o rezistenta mai buna la socurile macroeconomice si sistemice, se arata intr-un convocator al institutiei de credit remis, marti, Bursei de Valori Bucuresti (BVB), precizeaza Mediafax.

Operatiunea vizeaza emiterea a 280 milioane de titluri cu o valoare de emisiune de 0,1 lei, egala cu valoarea nominala.

Noile titluri vor fi oferite spre subscriere actionarilor, proportional cu participatia fiecaruia, in raport de 13,91 unitati noi pentru 100 de actiuni detinute.

Actionarii isi vor putea exercita dreptul de preferinta in intervalul 12 august - 25 septembrie. Propunerea Consiliului de Administratie al bancii urmeaza sa fie analizata de actionari la 18 iulie.

Totodata, pe ordinea de zi se afla si revocarea mandatului unui administrator, pentru respectarea numarului impar de membri in Consiliu, conform prevederilor legale si actului constitutiv.

Conform celor mai recente raportari, principalul actionar al bancii este omul de afaceri Ilie Carabulea, cu 36,2% din titluri.

Valoarea activelor institutiei de credit s-a mentinut anul trecut la circa 2,28 miliarde de lei, similara cu cea de la finele anului 2007, iar pentru acest an banca estimeaza o majorare de 22,19%, la 2,8 miliarde lei.

De asemnea, banca estimeaza un profit net de 6,73 milioane de lei pentru 2009, in crestere de peste opt ori comparativ cu rezultatul din anul precedent, cand banca a avut o majorare semnificativa a provizioanelor.

Cel mai recent transfer cu titlurile institutiei de credit a fost perfectat marti, cand la finalul sedintei bursiere o actiune era cotata la 0,1 lei, in scadere cu 1,96%.

In aceste conditii, capitalizarea Banca Comerciala Carpatica este de 201,1 milioane lei, egala cu valoarea capitalului social.

 

#bcc, # capital, # titluri, # actiuni, # active, # majorare , #stiri BVB