Basescu: Listarea actiunilor statului la BVB, o proba ca statul se trezeste

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 13:34
1236 citiri
Basescu: Listarea actiunilor statului la BVB, o proba ca statul se trezeste

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca listarea unor actiuni ale statului la companii "va fi o proba ca statul se trezeste si incepe sa utilizeze instrumentele pe care le are la dispozitie pentru a injecta energie, bani in economia romaneasca", precizeaza Mediafax.

"Un semnal al trezirii noastre va fi si iesirea pe Bursa de Valori cu actiuni ale unor importante companii din economia romaneasca. Va asigur, asa cum am mai afirmat-o in diverse ocazii la intalnirile cu oamenii Bursei de Valori, ca sunt un sustinator fara rezerve al capitalizarii firmeor prin BVB.

Vor fi scoase la vanzare 10-15% la mari companii de gen OMV Petrom, Transelectrica, Romgaz si alte companii, precum si actiunile reziduale care inca se mai afla in portofoliul Fondului Proprietatii de Stat", a declarat seful statului roman la aniversarea Bursei de Valori Bucuresti.

Basescu a subliniat ca listarea pe bursa a actiunilor marilor companii va fi o proba ca statul se trezeste si incepe sa utilizeze instrumentele pe care le are la dispozitie pentru a injecta bani in economia romaneasca.

Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
#basescu, #listare, #actiuni, #bursa, #bvb, #cotatii, #indici , #stiri BVB