Broker Cluj a trecut pe profit in T1

Sambata, 15 Mai 2010, ora 09:35
1820 citiri
Broker Cluj a trecut pe profit in T1

Casa de brokeraj SSIF Broker Cluj (BRK) a avut un profit de peste 1,2 milioane lei (circa 290.00 euro) in primele trei luni, comparativ cu pierderea de 2,3 milioane lei din perioada similara a anului trecut, pe fondul cresterii veniturilor si injumatatirii cheltuielilor, a anuntat vineri compania, transmite NewsIn.

In primul trimestru al an

ului trecut, SSIF Broker Cluj a inregistrat o pierdere de 2,3 milioane lei.

"Profitul obtinut in primele trei luni ale acestui an este rezultatul masurilor luate de conducerea societatii, prin care s-a urmarit eficientizarea activitatii, dar si optimizarea raportului dintre venituri si cheltuieli", se arata in comunicat.

Reprezentantii companiei sustin ca efectele acestor masuri au fost vizibile si in luna aprilie, cand SSIF Broker a urcat pana "pe locul secund in topul intermediarilor de la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria actiuni, cu tranzactii de peste 86 de milioane de lei".

SSIF Broker Cluj a obtinut venituri de 2,89 milioane lei, cu 173,2% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, si si-a redus in acelasi timp cheltuielile totale cu 49,7%, pana la 1,68 milioane lei, se arata in comunicat.

De asemenea, compania si-a triplat cifra de afaceri comparativ cu cea inregistrata in perioada similara a anului trecut, pana la 1,21 milioane lei, pe fondul cresterii rulajelor pe piata actiunilor de la Bucuresti.

Astfel, SSIF Broker a intermediat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) tranzactii in valoare totala de 204,5 milioane lei.

Valoarea portofoliului de actiuni detinute de SSIF Broker, incadrate in categoria investitiilor financiare pe termen scurt, a crescut in primul trimestru din 2010 cu 3,8%, in conditiile in care piata de capital autohtona a avut o tendinta ascendenta in primele trei luni ale anului, iar conjunctura favorabila a pietei a permis valorificarea unor detineri, se mai arata in comunicat.

"Am atins un profit de peste un milion de lei in primul trimestru si sunt increzator ca pana la sfarsitul anului vom reusi sa obtinem rezultatul financiar propus in bugetul de venituri si cheltuieli din 2010. In paralel, vom concretiza si planul de investitii, in valoare de 288.000 euro, care presupune modernizarea infrastructurii informatice si reamenajarea sediului central si a sediilor subunitatilor", a declarat directorul general SSIF Broker, Grigore Chis.

In cadrul adunarii generale, actionarii companiei "au fost de acord cu stimularea angajatilor SSIF Broker, aproband propunerea consiliului de administratie de a repartiza salariatilor 8% din profitul obtinut in 2010".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#broker, #cluj, #profit , #stiri BVB