Bursa a crescut usor, pe o lichiditate sustinuta de actiunile Erste Group Bank

Joi, 01 August 2013, ora 10:37
1000 citiri
Bursa a crescut usor, pe o lichiditate sustinuta de actiunile Erste Group Bank

Bursa de la Bucuresti a urcat cu 0,20% in prima parte a sedintei de joi, consemnand a treia zi consecutiva de crestere, intr-o piata sustinuta de tranzactiile cu actiunile Erste Group Bank.

La ora 10:15, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,31%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,06% peste inchiderea de miercuri.

De asemenea, indicele extins BET-XT a crescut cu 0,24%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,11% peste nivelul sedintei precedente.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, s-a apreciat cu 0,02%.

Actiunile Erste Group Bank au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 5.638.079 de lei, cel mai recent schimb fiind perfectat la 100.0000 lei, in crestere cu 1,52%.

#Bursa Valori Bucuresti indici, #sedinta tranzactionare bvb, #indice bet, #tranzactii actiuni BVB , #stiri BVB