Bursa Bucuresti angajeaza membru in Consiliu de Administratie

Duminica, 12 August 2007, ora 22:38
1187 citiri

Candidatii pentru o pozitie de membru in Consiliului Bursei de Valori Bucuresti (BVB), ramasa vacanta dupa demisia lui Cristian Sima, isi pot depune candidaturile pana in data de 24 august, potrivit convocatorului la adunarea generala a actionarilor BVB.Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a decis miercuri convocarea adunarii generale a actionarilor in data de 19 octombrie 2007 pentru a alege un nou membru in Consiliul pe locul ramas vacant dupa demisia lui Cristian Sima. La adunarea generala pot participa toti actionarii care detin titluri BVB la data de 8 octombrie, se precizeaza in convocator.

Dosarul candidatilor trebuie sa contina propunerea propriu-zisa, curriculum vitae, programul propus pentru dezvoltarea Bursei de Valori Bucuresti, o declaratie de acceptare a mandatului de administrator, o declaratie pe propria raspundere, autentificata la notariat care sa ateste faptul ca nu a fost agent si nu a colaborat cu organele de securitate ca politie politica.

In plus, dosarul trebuie sa contina o declaratie a candidatului din care sa reiese ca indeplineste cerintele legale pentru ocuparea functiei de membru in Consiliul Bursei de Valori Bucuresti si o declaratie de activitati relevante.

Consiliul Bursei, reunit in sedinta, pe data de 6 iulie, a luat act de demisia inaintata de domnul Cristian Sima si a constatat faptul ca prin declinarea calitatii sale de membru al Consiliului Bursei a ramas vacanta si pozitia de administrator al Consiliului. Ca urmare a demisiei, Consiliul Bursei a constatat ca domnul Cristian Sima nu mai poate detine nici calitatea de membru al Comitetului Indicelui.

In luna martie Cristian Sima a fost ales membru in Consiliul de Administratie (CA) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de catre actionarii institutiei, in locul ramas vacant dupa demisia, la sfarsitul anului 2006, a directorului general al casei de brokeraj Intercapital Invest, Razvan Pasol.

Presedintele Consiliului Bursei de Valori Bucuresti este Septimiu Stoica, secondat de cei doi vicepresedinti Dan Paul si Ovidiu Sergiu Pop. In afara postului ramas vacant, ca urmare a demisiei lui Cristian Sima, din Consiliul Bursei mai fac inca patru membri: Petru Prunea, Adrian Manaila, Rares Nilas si Dana Mirela Ionescu. Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti este Stere Farmache.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)