Bursa de la Bucuresti a revenit pe crestere, cu un plus de sub 1%

Luni, 22 August 2011, ora 14:52
1132 citiri
Bursa de la Bucuresti a revenit pe crestere, cu un plus de sub 1%

Bursa era in crestere cu 0,65% la mijlocul sedintei de luni, dupa scaderea de peste 0,7% din primele minute, intr-o piata in care actiunile BRD (BRD) au coborat cu 3,5%, iar prudenta celor mai multi investitori a limitat lichiditatea la 8,5 milioane lei.

Preturile celor mai multe actiuni de la BVB au scazut inca din primele minute, insa dupa ora 10:30 piata a revenit pe crestere usoara, in linie cu miscarea burselor externe. Punctul maxim de crestere al indicelui general BET-C a fost inregistrat in jurul orei 11:45, cand piata avansa in medie cu 0,67%.

Revenirea a fost mai vizibila in cazul indicelui BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor FP. Indicele a inceput sa creasca in jurul orei 10:20, iar in urmatoarele 40 de minute a atins nivelul maxim al zilei, plasandu-se cu 2,65% peste inchiderea sedintei precedente.

Ulterior, ascensiunea pietei s-a temperat usor, astfel ca la ora 13:06 indicele general era in crestere cu 0,65%, iar indicele BET-FI era cu 0,6% peste nivelul de vineri.

Cresterea indicelui general a fost franata de actiunile BRD (BRD), care au coborat cu 3,57%, la 10,8 lei, fiind printre putinele actiuni care au continuat in teritoriu negativ.

Scaderea actiunilor bancii a temperat si ascensiunea indicelui BET, al celor mai lichide zece titluri. Indicele a avansat, astfel, cu doar 0,37%.

Actiunile BRD au cea mai mare pondere in indicele BET-C (19,43%), iar in BET au a treia pondere, de 19,5%, dupa Banca Transilvania (TLV) si OMV Petrom (SNP).

Titlurile companiilor din sectorul energetic au ridicat indicele BET-NG cu 0,97% peste sesiunea anterioara.

Totodata, indicele extins al bursei, BET-XT, care sintetizeaza evolutia primelor 25 de titluri in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si FP, a avansat cu 0,37%, franat tot de actiunile BRD.

Investitorii au transferat actiuni de 8,5 milioane lei (2 milioane euro), suma de aproape trei ori mai redusa decat rulajul din prima parte a sedintei de vineri, de 23,4 milioane lei (5,5 milioane lei).

Actiunile Fondului Proprietatea au ramas cele mai tranzactionate din piata
, cu operatiuni de 3,6 milioane lei, si au asigurat aproape jumatate din lichiditate. Cel mai recent transfer cu aceste titluri a fost realizat la 0,4476 lei, pret in crestere cu 1,27%.

Rulaje de peste 100.000 de lei inregistrau inca 10 actiuni, din cele 78 de titluri listate pe primele trei categorii ale BVB si la sectiunea internationale.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene avansau cu cel mult 1,6%, linia fiind urmata si de majoritatea pietelor din Europa Centrala si de Est, care erau in crestere cu pana la 1%. Bursele din Rusia si Slovenia erau in scadere cu 0,5% si, respectiv, cu 1%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#bursa, #indici, #actiuni, #sifuri, #cotatii, #bvb , #stiri BVB