Bursa de la Bucuresti va lansa vineri o noua componenta a sistemului de tranzactionare Arena

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 16:15
1319 citiri
Bursa de la Bucuresti va lansa vineri o noua componenta a sistemului de tranzactionare Arena

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va lansa vineri o noua componenta a sistemului de tranzactionare, denumita Arena FIX Engine, care vizeaza accesul mai facil al intermediarilor printr-o interfata standard de conectare si comunicare bazata pe protoculul FIX, a anuntat Bursa, citata de NewsIn.

Protocolul FIX (FInancial eXchange Protocol) este un set de specificatii pentru comunicarea electronica pe baza de mesaje a tranzactiilor din pietele de capital si reprezinta in acest moment standardul "de facto" in comunicarea specifica pietelor de capital la nivel global, potrivit Bursei.

Prin implementarea protocolului FIX se va imbunatati accesibilitatea bursei prin standardizarea interfetelor de comunicatie, care este o sursa importanta de lichiditate.

De asemenea, noua componenta va facilita accesul brokerilor internationali prin metode tehnice si operationale pe care le utilizeaza acestia si va reduce barierele de intrare pe pietele administrate de BVB prin diminuarea costului initial pentru un nou participant la sistemul BVB.

"Rolul noii componente a sistemului Arena este de a prelua, printr-o arhitectura standardizata si un limbaj generalizat, instructiunile de gestiune a ordinelor si tranzactiilor din sistemele de order management ale participantilor si a le introduce in sistemul de tranzactionare pentru executie; dupa executie, confirmarile se transmit prin aceeasi componenta catre sistemele brokerilor", potrivit comunicatului BVB.

FIX a fost dezvoltat prin colaborarea bancilor, broker-dealer-ilor, burselor, investitorilor institutionali din intreaga lume - colaboratori care au impartasit aceeati viziune in legatura cu un limbaj global pentru tranzactionarea automata si in timp real a instrumentelor financiare. 

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#bursa, # tranzactii, # sistem, # brokeri , #stiri BVB