Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa de la Bucuresti va lansa vineri o noua componenta a sistemului de tranzactionare Arena

Bursa de la Bucuresti va lansa vineri o noua componenta a sistemului de tranzactionare Arena

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va lansa vineri o noua componenta a sistemului de tranzactionare, denumita Arena FIX Engine, care vizeaza accesul mai facil al intermediarilor printr-o interfata standard de conectare si comunicare bazata pe protoculul FIX, a anuntat Bursa, citata de NewsIn.

Protocolul FIX (FInancial eXchange Protocol) este un set de specificatii pentru comunicarea electronica pe baza de mesaje a tranzactiilor din pietele de capital si reprezinta in acest moment standardul "de facto" in comunicarea specifica pietelor de capital la nivel global, potrivit Bursei.

Prin implementarea protocolului FIX se va imbunatati accesibilitatea bursei prin standardizarea interfetelor de comunicatie, care este o sursa importanta de lichiditate.


De asemenea, noua componenta va facilita accesul brokerilor internationali prin metode tehnice si operationale pe care le utilizeaza acestia si va reduce barierele de intrare pe pietele administrate de BVB prin diminuarea costului initial pentru un nou participant la sistemul BVB.


"Rolul noii componente a sistemului Arena este de a prelua, printr-o arhitectura standardizata si un limbaj generalizat, instructiunile de gestiune a ordinelor si tranzactiilor din sistemele de order management ale participantilor si a le introduce in sistemul de tranzactionare pentru executie; dupa executie, confirmarile se transmit prin aceeasi componenta catre sistemele brokerilor", potrivit comunicatului BVB.


FIX a fost dezvoltat prin colaborarea bancilor, broker-dealer-ilor, burselor, investitorilor institutionali din intreaga lume - colaboratori care au impartasit aceeati viziune in legatura cu un limbaj global pentru tranzactionarea automata si in timp real a instrumentelor financiare. 



Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1006 ori
Citeste mai multe desprebursa tranzactii sistem brokeri