Bursa de Valori Bucuresti vrea sa prelungeasca programul de tranzactionare cu doua sau trei ore

Joi, 20 Martie 2008, ora 13:18
947 citiri
Bursa de Valori Bucuresti vrea sa prelungeasca programul de tranzactionare cu doua sau trei ore

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inceput sa se consulte cu societatile de brokeraj, investitorii, administratorii de fonduri si brokerii pentru a hotari daca va prelungi programul de tranzactionare la Bursa cu doua sau trei ore. "Extinderea actualului orar de tranzactionare ar putea determina cresterea eficientei, competitivitatii si accesibilitatii pietei bursiere, contribuind totodata la stimularea lichiditatii generale a pietei si la atragerea de noi investitori", se arata intr-un comunicat.


In prezent, programul de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti dureaza circa patru ore, de la ora 10:00 la 14:15. Durata sedintei de tranzactionare a BVB este cu cel putin doua ore mai mica decat cea a principalelor burse din regiune sau din Europa de Vest.


Prelungirea cu doua ore a orarului sedintelor bursiere, pana la ora 16:30, ar oferi investitorilor posibilitatea sa reactioneze la stirile importante din piata americana, care de obicei devin publice inainte de ora 16, ora Romaniei, se mentioneaza in comunicatul BVB.


Prelungirea sedintei cu trei ore, pana la ora 17:30, ar asigura functionarea in paralel, pentru o ora, a Bursei de la Bucuresti cu principalele piete bursiere nord-americane.


Deoarece prelungirea orarului bursei  implica modificarea activitatii societatilor de brokeraj, a presei de specialitate si a anumitor institutii, BVB a decis sa consulte participantii la piata, pentru a lua o decizie cat mai buna.