BVB a ales trei case de brokeraj in conducerea Fondului de Compensare a Investitorilor

Luni, 01 Iunie 2009, ora 12:05
1139 citiri
BVB a ales trei case de brokeraj in conducerea Fondului de Compensare a Investitorilor

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au desemnat, vineri, societatile de brokeraj Broker Cluj, Delta Valori Mobiliare si Eldainvest pentru consiliul de administratie al Fondului de Compensare a Investitorilor, potrivit hotararilor publicate luni de BVB, precizeaza NewsIn.

In prezent, Fondul de Compensare este administrat de BT Securities, Estinvest si Alpha Finance.

Fondul a fost infiintat in iunie 2005, avand ca scop compensarea investitorilor in situatia incapacitatii membrilor de a returna fondurile banesti sau instrumentele financiare datorate sau apartinand investitorilor, in urma prestarii de servicii de investitii financiare sau de administrare a portofoliilor individuale de investitii.

Pentru a dobandi calitatea de membru al FCI, un intermediar autorizat sa presteze servicii de investitii financiare sau o societate de administrare a investitiilor care are in obiectul de activitate administrarea portofoliilor individuale de investitii trebuie sa plateasca Fondului contributia initiala, care reprezinta 1% din valoarea capitalului initial minim prevazut de legislatia privind piata de capital, corespunzator obiectului de activitate autorizat, dar nu mai putin de echivalentul in lei a 1.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Deficitul De Cont Curent, In Creștere În primele 2 luni ale anului 2024, România a înregistrat un deficit de cont curent în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent,...
#bvb, #bursa, #jucatori, #sedinta, #tranzactii, #achizitii , #stiri BVB