BVB a extins limita de variatie la 25% pentru actiunile Erste

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 15:49
1377 citiri
BVB a extins limita de variatie la 25% pentru actiunile Erste

Bursa de la Bucuresti a extins la 25% limita de variatie pentru actiunile Erste (EBS), dupa ce pretul acestor titluri a crescut cu peste 15%, nivelul maxim admis pentru majoritatea titlurilor de la BVB.

Limita a fost extinsa la ora 13:45, iar la ora 15:08 actiunile bancii austriece erau cotate la 83 lei (19,27 euro), pret in crestere cu 16,9%.

Evolutia titlurilor Erste pe piata de la Bucuresti a fost determinata de cresterea inregistrata pe bursa de la Viena, piata principala unde sunt listate aceste actiuni. Market makerii de la BVB trebuie sa mentina pretul de la BVB la un nivel apropiat de cel de la Viena. 

Pe piata din Austria, cotatia a urcat cu 13,4%, la 19,46 euro. 

Actiunile din sectorul bancar au readus pietele europene pe crestere, datorita sperantelor ca guvernele din zona euro si Banca Centrala Europeana vor lua masuri pentru a solutiona criza datoriilor de stat, dupa ce in ultimele sedinte au inregistrat printre cele mai importante scaderi de pe burse, ca urmare a temerilor investitorilor cu privire la efectele crizei. 

Cresteri importante inregistrau si titlurile altor banci, precum Raiffeisen (9,85%), Societe Generale (6,97%), Credit Agricole (5,47%), BNP Parisbas (7,13%).

O revenire usoara au consemnat si actiunile bancilor romanesti listate la BVB, Banca Transilvania avansand cu 0,56%, iar titlurile BRD cu 1,81%. Totusi, actiunile bancilor romanesti au scazut mai lent in ultimele saptamani decat titlurile bancilor listate pe pietele externe.

#sector bancar, #bvb, #banci austriece, #erste bank , #stiri BVB